Hollanda Verdi Dairesi (Belastingdienst), hükümetin 15 Ocak 2021'de istifasına neden olan skandalın ortaya çıkmasının ardından, göçmen kökenli ailelere yaptıkları hatayla tekrar gündeme geldi. 

Belastingdienst, bu yıl içerisinde mektup gönderdiği 200 göçmen kökenli ailenin daha önceki yıllarda aldıkları on binlerce Euro'ya varan yardımları tekrar haksız yere geri istediği ortaya çıktı. 

Hollanda'nın Leiden kentinde sosyal yardımlarla hayatını sürdüren Fas kökenli bir ailenin 2014 - 2020 yıllarında aldığı çocuk bakım yardım ödeneğini (Kinderopvangtoeslag) geri isteyen ve ödeneğini durduran  Belastingdienst, aileye 10 bin Euro tutarında fatura gönderdi. Aile ise haksız yere yardım ödeneği almadığı için hukuk mücadelesi başlattı.

Olayın basında yer almasıyla birlikte başlatılan soruşturma kapsamında, Belastingdienst'in göçmen kökenli 200 aileden haksız yere geri ödeme yapmalarını istedikleri ortaya çıktı. 

Belastingdienst: Göçmen kökenli ailelerin IND'den gelen verileri doğru işlenmemiş

Vergi dairesi sözcüsü yapmış olduğu açıklamada, yanlışlıkla mektup gönderilen kişilerin Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu'ndan (IND) gelen verilerin doğru şekilde işlenmemiş kişilerden oluştuğunu belirtti. 

2014 - 2020 yılları arasını kapsayan hatanın geçen hafta tespit edildiğini belirten sözcü, sistemin otomatik olarak borç hesaplayıp mektup gönderdiğini ifade etti. Belastingdienst sözcüsü, "Şimdi hatayı düzeltiyoruz. Herkes şahsen aranacak ve daha sonra bizden özür dileyen bir mektup alacak. Geri ödeme yapmak zorunda değiller." açıklamasını yaptı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU