Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için 20 Mayıs tarihinde başladı ve 24 Mayıs Çarşamba günü sona erdi. Dünya genelinde katılımın birinci tura göre yüksek oldu. Aynı durum Hollanda ve Belçika’daki seçmenlerde de görüldü. İki ülkede toplam 252 bin 623 seçmen oy kullandı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminin ilk turunda Hollanda’da 9 günde 146 bin 149 kişi oy kullanırken, 20-24 Mayıs tarihleri arsında yapılan ikinci tur seçimde toplam 160 bin 894 kişi oy kullandı. 

Belçika’da ise ilk turda 9 günde toplam 85 bin 897 kişi, ikinci turda ise 91 bin 729 kişi oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemlerinde rekor kırıldı
Seçimin ikinci turu için dünya genelinde 73 ülke ve Türkiye’de gümrük kapılarında kurulan sandıklara birinci turdan daha fazla seçmenin geldiği gözlemleniyor. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Mayıs saat 18.24 itibarıyla yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy kullanan toplam seçmen sayısının 1 milyon 839 bin 488 olduğunu açıkladı. Bu sayı ilk turda 1 milyon 839 bin 470'di.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mayıs akşamı yurt dışı sandıklarının kapanmasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında "Memleketlerinden uzakta olsalar da sandıklara akın ederek iradesini yansıtan, milletimizi tüm dünyada gururla temsil eden her bir kardeşime teşekkür ediyorum" dedi.

Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesi ile birlikte, oy sandıkları mühürlenerek görevlilere teslim edildi. Oylar YSK'nin yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye götürülecek ve  Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara'daki ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek.

Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt dışı oylar da, diğer sandıkların açılmasıyla birlikte sayılacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.