Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için yurtdışında oy verme işlemi geçtiğimiz hafta cumartesi günü başladı. İlk iki günde Hollanda ve Belçika’daki seçmenler arasından 150 bini aşkın seçmenin sandığa gittiği görüldü. 

Hollanda’da Amsterdam, Deventer, Den Haag ve Eindhoven’da Belçika’da ise Hasselt, Anvers ve Brüksel’de gerçekleştirilen oy verme işlemlerinde, sandıkların önünde metrelerce kuyruk oluştu. 

Elde edilen verilere göre 20 Mayıs Cumartesi günü Hollanda’da toplam 45 bin 553 ve Belçika’da ise 27 bin 273 seçmen oyunu kullandı. 

21 Mayıs Pazar günü Hollanda’da 47 bin 283 kişi, Belçika’da ise 30 bin 265 kişi oy kullandı. 

Hollanda ve Belçika’da hafta sonu boyunca toplam 150 bin 374 kişi oy kullandı. 

Yurt dışında oy kullananların sayısı 1 milyonu aştı
Yurt dışı temsilciliklerde ve gümrüklerde Cumartesi günü başlayan, dün başlayan oy verme işlemleri sürüyor.

Yüksek Seçim Kurulundan edinilen bilgiye göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden, yurt dışı temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullananların toplam sayısı, ikinci günde saat 19.35 itibarıyla 1 milyon 38 bin oldu.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.