Pengo tedarikçi şirketi Hollanda ve Almanya’daki Action mağazalarında satışı yapılan, granit efektli, plastik mutfak eşyası setinin geri çağrıldığını duyurdu. Söz konusu ürünlerde aşırı miktarda Primer Aromatik Aminler (PAA) bulunduğu belirtildi. 

PAA, gıdalarla temas eden ambalajlarla gıdalara geçebilen ve muhtemel kanserojen etkisi olan bir madde olarak bilinmektedir.

Geri çağırma, Haziran 2023'ten Ocak 2024'e kadar Action'da satılan 3 parçadan oluşan, granit efektli mutfak seti için geçerli. 

Türkiye’de aracını bırakacak gurbetçiler için 185 gün şartı nasıl hesaplanır? Türkiye’de aracını bırakacak gurbetçiler için 185 gün şartı nasıl hesaplanır?

Geri çağrılan ürün 8003512787676 barkoduna sahip, ancak geri çağırma işlemi yalnızca Q116784 parti kodlu setler için geçerli. Barkod ve parti numarası ürünün etiketinde yer almaktadır.

Yapılan incelemede çok fazla Primer Aromatik Aminler içerdiği tespit edilen ürünlerin kullanımı güvenli değil ve insan sağlığına zararlı olabilir.

Pengo’nun açıklamasında; belirtilen barkod ve parti koduna sahip ürünü daha önceden satın alan müşterilerin ürünleri kullanmaması ve ürünü herhangi bir Action mağazasına geri götürerek, satın alım bedelinin iadesini alabileceği belirtildi.

geri cagirma kaşık

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.