Çalışmak üzere neredeyse yarım asır önce Hollanda'ya gelen birinci nesil Türklerden binlercesi, bu ülkede şimdi yaşlılık dönemini geçiriyor. Hollanda’da Türklerin yanı sıra diğer göçmen grupları içerisinde de yaşlıların oranı giderek artıyor.

Sağlık hizmetlerinden bakım hizmetlerine ve emeklilik ücretlerine kadar Hollanda’da yaşayan yaşlı Türklerin ve diğer göçmen yaşlıların haklarını korumak amacıyla çeşitli faaliyetler yürüten Yaşlı Göçmen Örgütleri Ağı (Het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten - NOOM) 15’inci kuruluş yıldönümünü bu yıl düzenlenen bir etkinlikle kutlayacak.

NOOM içerisinde yer alan ve Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Serdar Çiçek, federasyon olarak yapılanları ve 15’inci yıldönümü kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

NOOM yönetim üyesi ve Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu Başkanı Serdar Çiçek, NOOM’un yaşlıların eşit hakları için mücadele eden bir kurum olduğunu, bu açıdan hükümet açısından resmi danışma kurumu olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

Çiçek, “Bilindiği üzere, bizim yaşlılarımızın emekli maaşlarında ve hak ettikleri ek ödenekleri almaları hususunda bazı sorunlar yaşanıyor. Biz; Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu olarak, konuyu gündemde tutup, yaşlılarımızı kendi hakları konusunda gerek basın aracılığıyla gerekse yaptığımız çok çeşitli etkinliklerle bilgilendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Çiçek; Türk Yaşlılar Federasyonu ve NOOM işbirliğinde, Hollanda’nın 4 büyük şehrinde yaşlılara yönelik etkinlikler ve kurslar düzenlendiğini dile getirdi. 

Haber fotoğraftan sonra devam ediyor
WhatsApp Image 2022-06-15 at 12.34.45
Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu Başkanı Serdar Çiçek

Çiçek, “Yaşlılarımızın kendiişlerini kendi başlarına görebilmeleri için onlara dijital kurslar düzenleyerek, akılı telefonlarını nasıl kullanabileceklerini öğretiyoruz. Onlara elektrik, gaz vb. konularda daha akıllı kullanım yöntemleri sunan ve aidat ödemelerini nasıl yapacaklarını gösteren bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz.” dedi.

Federasyon olarak özellikle 75 yaş ve üzeri yaşlıları kendi evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Çiçek, “Bu ziyaretlerde onların isteklerini ve sorunlarını dinleyip, onları yasal hakları konusunda bilgilendiriyoruz.” dedi.

Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu başkanı Serdar Çiçek son olarak, “15 yıldır yaşlılarımızın eşit hakları için mücadelemizi sürdürüyoruz ve bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda yaşlılarımız da arzu ettiğinde bize ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

15’inci yıl etkinliği: Geçmişin göçmenleri, bugünün yaşlıları
Türk Yaşlılar Federasyonu’nun NOOM ile birlikte düzenlediği “Geçmişin göçmenleri, bugünün yaşlıları” adlı15’inci yıl etkinliği Hilversum’daki Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid binasında gerçekleştirilecek. 

Etkinlik bilgileri şu şekilde:
15 jaar NOOM - Migranten van toen, ouderen van nu
Tarih: 18 Haziran 2022 
Saat: 10:30 ile 16:00 arası
Yer:: Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid
Etkinlik adresi: Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Foto: Bruno Martins - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın