Hollanda'da yüzyüze eğitim dönemi başladı. Pandemi koşullarında açılan okulların uyması gereken koşulların başında, sınıfta hasta olan bir öğrenci olma halinde, bulaş rızkını önlemek için tüm sınıfın evlerine gönderilmesi gelmekte.

Salgın Yönetim Ekibi (het Outbreak Management Team- OMT) uzmanlarından ve Pediatri Derneği başkanı Károly Illy, Trouw gazetesine konu ile ilgili yaptığı açıklamada, OMT'nin 20 Eylül itibariyle bu önlemi gevşetmek istediğini belirtti.

İlly, OMT'ye göre bu kuralın işleyişi farklı olmalı. Başka bir değişle; bir öğrencinin testi pozitif çıkması halinde tüm sınıfın boşaltılması yerine, yalnızca enfekte bir çocukla yakın temas halinde olmaları durumunda, kuralın işleme alınması gerek.

Illy'ye göre çocuklar hala çok sık eve gönderiliyor ve bu durum çocukların öğrenmelerinde gecikmeye neden olacak, ayrıca istenmeyen sonuçlara da doğuracak.

Bu gevşeme için OMT'nin ilkokullara yönelik, iki hafta daha beklenmesi tavsiyesinde bulunduğunu dile getiren Illy, bu süre zarfında aşılama oranlarının da artacağını ümit ettiğini kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU