Hollanda Salgın Yönetim Ekibi (OMT) maske yükümlülüğünü genişletmek için yeni tavsiyelerde bulundu. OMT’ye göre spor etkinlikleri, gösteriler ve aynı zamanda yoğun alışveriş caddeleri ve pazarlarda da maske zorunluluğunun uygulanması gerekiyor.

Şimdiye kadar maskelerin sadece süpermarketler, mağazalar ve kütüphaneler gibi kapalı mekanlarda takılması zorunluluğu vardı. 

Kabineye yapılan tavsiyede, vatandaşların örneğin bir kafede otururken de maske takması gerektiği, sadece yeme içme gibi durumlarda istisna olacağı iletildi. 

Salgın Ekibine göre; virüs partikülünün dağılımını önleyen ve ayrıca kullanıcıyı dışarıdan gelen virüs partiküllerine karşı da daha fazla koruyan tıbbi maskelerin kullanılması gerekiyor.  Kabine bu tavsiyeyi benimserse, artık sadece CE işaretli, cerrahi maskelerin (minimum tip II) kullanımına izin verilecek. 

Yeni kabinenin 14 Ocak günü yapacağı bakanlar kurulu toplantısında önümüzdeki dönemde alınacak yeni korona önlemleri belirlenecek. Yapılacak bakanlar kurulu toplantısı sonrası Başbakan Mark Rutte’nın yeni önlem paketi ile ilgili bir basın toplantısı yapması beklenmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU