Rotterdam yakınlarındaki Westvoorne belediyesine bağlı Rockanje kasabası sahil kesiminde yer alan bir Beach club'da çıkan yangın, itfaiyecilere zor anlar yaşattı. 

Nedeni henüz bilinmeyen yangın sabaha karşı 04:45 sularında çıktı. Beach club'ın kumullara (duinen) çok yakın bir mesafede olması nedeniyle yangının bu alana sıçramasını önlemek için olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. 

İtfaiyenin son yaptığı açıklamaya göre, kurtarılamayacak halde olan kafenin kontrollü olarak yanmasına izin verildiği bu arada alevlerin kumul bölgesine sıçramasını önlemek için yoğun olarak çalışıldığı kaydedildi.

İtfaiye yetkilisi “Kumul alanını ıslak tutuyoruz. Binanın yanında da gaz deposu bulunmakta ve alevlerin buraya ulaşmamasına gayret ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Alevlerin kumul bölgesine yayılmamasında rüzgarın da etkisi olduğunu belirten yetkili, karadan denize doğru esen rüzgarın kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Bu haftanın başlarında, Ouddorp yakınlarında yedi ila sekiz hektarlık bir doğa koruma alanında da yangın çıkmıştı.

Foto: Video screenshot

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın