Hollanda'da hükümete ve parlamentoya halk sağlığı ve sağlık araştırmaları alanındaki konularda tavsiyelerde bulunmakla görevli bağımsız bilimsel danışma organı olan Sağlık Konseyi (Gezondheidsraad), okulların, şirketlerin, işletmelerin, mağazaların, restoran ve kafelerin müşterilerinden aşı kartı istemelerinde kanunen özgür olduğunu açıkladı.

Sağlık Konseyi'nin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge'ya göndermiş olduğu tavsiye mektubunda, "Okullar, dükkanlar, mağazalar, işletmeler, restoranlar, kafeler ve diğer özel şahısların, müşterilerden aşı sertifikası talep etmekte kanunen özgürdür." açıklamasına yer verildi. Sağlık Konseyi, özel şahısların her zaman çıkarlarını korumakla mükellef olduğunu belirtirken, hükümetin bu koşulların mevzuatta tam olarak nasıl tanımlandığını ve sektör kuruluşlarına kılavuzlar hazırlatarak belirlemesi gerektiğini ifade etti.

Müşterilerden istenmesi mümkün olan aşı sertifikasının yalnızca "meşru bir amaca" hizmet etmesi ve bu amaca ulaşmak için gerçekten başka bir seçeneğin olmaması durumunda talep edilmesi gerektiğine vurgu yapan Sağlık Konseyi, hükümetin Hollanda'da aşı zorunluluğunun yasal olarak mümkün olmadığını ve bunu daha önce istemediğine dikkat çekti.

Sağlık Konseyi, hükümetten ileride karışıklıklara yol açmaması için konu ile ilgili düzenlemeler yapmasını ve kamuoyuyla paylaşmasını beklediklerini belirtti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU