Bugün Başbakan Rutte ve bazı bakanların katılımıyla gerçekleştirilen Korona görüşmesi sonrasında bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, 14 Ocak Cuma gününe kadar geçerli olan mevcut tedbirlerin çok hızlı bir şekilde gevşetilmemesi gerektiğini belirtti.

Kabine olarak her gün düzenli bir şekilde korona rakamlarının takip edildiğini aktaran De Jonge, korona vaka sayılarının düştüğünü belirtirken, “Ama dikkat: çok erkenden sevinmeyin” şeklinde ifade kullandı.

Omicron varyantının yayılımının, Delta varyantına göre daha hızlı olduğunu söyleyen Bakan, buna karşı hastalığın daha hafif seyrettiğinden dolayı fazla “iyimser” karşılanmaması gerektiği uyarısında da bulundu.

Okullar konusunda da açıklamalarda bulunan bakan, bu konu ile ilgili olarak en erken Pazartesi günü kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi. Bakan, Salgın Yönetim Ekibi’nin (OMT) öğrencileri okula geri gönderme riskine ilişkin bir araştırma yapacağını kaydetti.

Hollanda, 19 Aralık Pazar gününden 14 Ocak Cuma gününe kadar büyük ölçüde kapatıldı. Yalnızca süpermarketler ve eczaneler gibi temel ihtiyaç mağazaları açık. Bu geniş kapsamlı önlemle hükümet, Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak ve sağlık hizmetlerinin üzerindeki iş yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU