Uygulamanın pazartesi başlaması planlanmıştı ancak mecliste yaşanan tartışmalar sonunda bakanlık uygulamanın ertelendiğini duyurdu. Bakan tartışmalardan sonra bu konuya bir kaç hafta sonra tekrar bakmak üzere kenara aldıklarını söyledi. 

Bakanın kararı ertelemesinde mecliste muhalefet partilerinin eleştirileri kadar, GGD ve savcılıkların da buna hazır olmamaları etkili oldu. GGD pozitif vakaların bulaşma kaynağını ve kontak çevresini takip etmekle oldukça zorlanıyor. 

Aynı şekilde karantina yasağına uymayanlar için açılacak davaların da savcılıklara ekstra yük getirmesi kaçınılmaz bir durum, ancak yaz tatili ve korona tedbirleri sebebiyle bunun da karşılanması pek mümkün görülmüyor. 

Bakan de Jonge, bunun üzerine GGD’nin vakaların kaynak ve kontak araştırmaların tam olarak yapmak üzere kapasitelerini genişletmeleri ve hazırlık yapmaları talimatı verdi. 

GGD'nin salgının boyutuna yeterli bir kapasiteye ulaşmak için gerekli personel eğitimini tamamlaması gerekiyor ve bu da haftalar sürebiliyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet