Apeldoorn’da ikamet eden ve mart ayından bu yana kayıp olan Ercan Öztürk ile ilgili gelen yeni ipuçlarını değerlendiren polis, tüm gün daha önce arama yapılan bir eve yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki ormanda arama yaptı. Akşamüzeri yapılan polis açıklamasında kayda değer hiçbir ipucuna rastlanamadığı için aramanın sonlandırıldığı belirtildi.

Gün içinde De Stentor gazetesine açıklama yapan polis sözcüsü Sigrid Passchier, Öztürk hakkında gelen tüm ihbarların değerlendirildiğini, geçtiğimiz ayın ortalarına doğru gelen anonim bir ihbarda Öztürk'ün cesedinin Schalkhaar'daki Wechelerveld ormanında gömülü olduğunun bilgisinin verildiğini belirtti.

Bugün ormanlık alanda yapılan aramaya; Hollanda Adli Tıp Kurumu (Nederlands Forensisch Instituut NFI), Ulusal Tespit, Kurtarma ve Tanımlama ekibi (het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren - OBI), polis köpekleri ve drone ile havadan destek sağlayan bir polis ekibi de destek verdi.

28 Mart’ta ortadan kaybolmuştu

Hollanda'nın Apeldoorn kentinde ikamet eden 29 yaşındaki Türk genci Ercan Öztürk, 28 Mart günü evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı. Polise göre Ercan aynı gün akşamüzeri ebeveynlerinin Apeldoorn’daki evine yakın bir nokta olan Zuiderpark civarında bir kişinin arabasına bindi ve ikili Deventer istikametine hareket etti. Ercan’ın Deventer’a varıp varmadığı ise hiçbir zaman öğrenilemedi. 

Yaşanan kayıp olayı sonrasında polis Ercan Öztürk’ün Deventer Lebuïnuslaan adresindeki bir evi ve civarını aradı fakat bir ipucuna ulaşamadı. O dönemde yapılan polis açıklamasında bu durum çok şüpheli olarak nitelendirilirken özellikle karısının hamile olduğunu ve Ercan’ın bu durumdan aşırı mutlu olduğunun anlaşıldığını, eve geri dönmemek için bir sebep olmadığını aktarmıştı. Mayıs ayında yapılan açıklamada ise Öztürk'ün bir suçun kurbanı olduğuna inanıldığı aktarılmıştı.

Foto: De Stentor Video Görüntüsü
Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU