Polis Zwijndrecht'teki bir alışveriş merkezinde cumartesi günü 66 yaşındaki anne Michel’i öldüren ve 38 yaşındaki kızı Anneke’yi yaralayan, 49 yaşındaki katil Minh Nghia Vuong’ın fotoğrafını paylaştı. Vuong’un uzun bir sabıka kaydının bulunduğu ve diğer suçlarının yanı sıra gerçekleştirdiği soygunlar nedeniyle birkaç kez mahkum edildiği ortaya çıktı.

Polis tarafından yapılan duyuruda, katilin 66 yaşındaki kadını öldürmekten ve 38 yaşındaki kızını yaralamaktan arandığı belirtildi. Polis Vuong’un 38 yaşındaki kadının eski eşi olduğu bilgisini paylaştı. Kadının ağır yaralı olarak kaldırıldığı Rotterdam’daki hastanede polis tarafından koruma altına alındığı kaydedildi.

Voung hakkında yapılan açıklamada zanlının 1.70 boyunda, açık tenli, normal yapılı ve kısa siyah saçlı olduğu ve olay sırasında üzerinde parka modelli koyu renkli bir ceket ve altına kapüşonlu bir giysi giydiği aktarıldı. 

Polis açıklamasında zanlının silahlı ve tehlikeli olduğu bu yüzden sadece 112'yi arayarak ihbar etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Algemeen Dagblad gazetesinde çıkan bir haberde ise zanlının son 20 yıldır polis ve savcılıkta dosyasının bulunduğu, eski Vietnamlı mültecinin kurnaz ve yakalanması zor olduğu aktarıldı ve bu nedenle adama “Lucky” (Şanslı) adının verildiği belirtildi.

Olayda yaralanan 38 yaşındaki kadının zanlı tarafından bir süredir tehdit edildiği belirtilen haberde, kadın ve zanlının arasındaki ilişki sona erdikten sonra adamın kadını birkaç kez öldürmekle tehdit ettiği aktarıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.