Belediyeler pasaport ve kimlik kartını yenileyecek olan vatandaşları zamanında başvuru yapmaları üçün uyardı. Bu yıl milyonlarca kişinin pasaport veya kimliğinin geçerlilik süresinin dolacağı ve randevu sisteminde aşırı yoğunluk yaşanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı de olası karışıklıkları önlemek için şimdiden hazırlık yapıyor.

Hollanda’da 2014 yılından önce pasaportlar ve kimlik kartları için 5 yıllık geçerlilik süresi veriliyordu. Ancak o yıldan itibaren geçerlilik süreleri 10 yıla çıkartıldı. Bu nedenle son beş yılda pasaportunu veya kimlik kartını uzatmak isteyenlerin sayısı düşük oranda kaldı. 

Şimdi ise 2014 yılında verilen pasaport ve kimlik kartlarının uzatma süreleri geldi. Bu durumun özellikle randevu sisteminde ve akabinde de bu uzatmayı yapacak belediyenin ilgili biriminde aşırı yoğunluk yaşanacağı tahmin edilmekte.

AD gazetesinin haberinde, tahminen 1,6 ila 1,7 milyon pasaportun ve 1,2 ila 1,3 milyon kimlik kartının değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Başvuru prosedürlerini yöneten Rijksoverheid’a bağlı Ulusal Kimlik Verileri Ofisi, bu yoğunluğun 2028 yılına kadar devam edeceğini öngörüyor. Dolayısıyla önümüzdeki dört yıl boyunca belediyeye pasaport ya da kimlik kartı başvurusu yapmanın normalden daha uzun sürebileceği belirtiliyor.

Bu yıl pasaportlar için en fazla 83.87 euro, kimlik kartı içinse 75.80 euro ücret alınacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.