Bugün bir araya gelen Salgın Yönetim Ekibi (OMT), özellikle İngiltere ve Danimarka gibi ülkelerde hızla artan Omicron vakaları ile ilgili en son verileri değerlendirdi. Akşam saatlerinde devam edecek olan OMT toplantısından nasıl bir tavsiye çıkacağı henüz bilinmiyor.

Şimdilik, mutantın hastalık derecesini artırmadığını belirten OMT, ancak omikron varyantının eski virüs versiyonuna göre, kısa sürede çok daha fazla kişiye bulaştığını ve bu nedenle hastane yataklarının hızlı bir şekilde dolacağını tahmin ediyor. 

Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Hugo de Jonge (CDA) bulaşın hızlı bir şekilde yayılım gösterdiğini dile getirirken, “Önce OMT tavsiyesini değerlendireceğiz. Ardından, bu dalgayı azaltmak ve yavaşlatmak için ek önlemlerin gerekli olup olmadığını göreceğiz.” şeklinde ifade kullandı. 

De Jonge üçüncü doz aşının önemine vurgu yaparken, gerekli olması ve OMT’den iletilecek tavsiyenin değerlendirmesi üzerine  yeni kararlar alınacağını kaydetti.

AD gazetesinin Den Haag’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre; şuanda her ihtimal masada bekletiliyor. Bu ihtimaller içinde cafe, bar ve restoran gibi yeme/içme sektörüne ve kültür sektörüne ait yerlerdeki ve mağazalardaki ziyaretçi sayılarının azaltılması, ev ziyareti kısıtlamaları ve hatta gün boyunca tüm sektörlerin kapatılması, yani tam kapanma gibi geniş kapsamlı müdahalelerin olduğu belirtiliyor.  

OMT’nin bu akşam saatlerinde vereceği tavsiyenin ardından, hafta sonunda Rutte, De Jonge ve korona ile ilgili diğer yetkililerin katılacağı Catshuis görüşmesinin düzenlenmesi ve muhtemelen önümüzdeki haftanın başında da yeni önlemlerin açıklanacağı beklenmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU