Bugün Başbakan Mark Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ve Korona politikası ile ilgili bakanların bir araya geldiği Catshuis görüşmelerinde, akşam kapanma uygulamasının süresinin uzatılmasına karar verildi. 

Basına sızan bilgilere göre hükümet; önümüzdeki Noel tatili günlerini de kapsayacak şekilde en az 3 hafta, cafe, bar, restoran, spor salonları, dernekler ve zorunlu olmayan mağazaların saat 17.00'de kapatmasına karar verdi. 

NOS haber sitesinde yer alan bir haberde ayrıca, Noel günleri için bir ayrıcalık gözetilmeksizin 
evlere kabul edilen misafir sayısının 4’ü geçememesi tavsiyesinin tekrarlanacağı kaydedildi.

AD gazetesinde konu ile ilgili yer alan haberde; kabinenin, her ne kadar geçen hafta yeni enfeksiyon sayılarında azalma olsa da sağlık hizmetleri üzerindeki baskının halen daha devam etmesi nedeniyle kuralların uzatılmasına karar verdiği belirtildi.

Bu hafta içinde Salgın Yönetim Ekibi (OMT) de aynı uyarıyı yapmış hatta mevcut kuralların sıkılaştırılması tavsiyesinde bulunmuştu.

Görüşmelerin yarın da devam edeceği ve nihai kararların Salı günü yapılacak basın toplantısı ile açıklanması beklenmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU