Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek için Romanya'da oluşturulan çok uluslu muharip grubuna yaklaşık 200 asker ile katkı sağlanacağı belirtildi.

Savunma Bakanlığın yazılı açıklamasında, Hollandalı askerlerin bu yaz Romanya'nın Cincu bölgesinde bulunan askeri üsse yerleşeceği kaydedildi.

Askerler ilk etapta 12 ay boyunca yaklaşık 900 askerden oluşan Fransız liderliğindeki NATO muharip grubunun bir parçası olarak görev yapacak.

Bakanlık ayrıca 85 askeri personelden oluşan bir mühendislik ekibinin de sahanın hazırlanmasına yardımcı olmak için gelecek ay Romanya'ya gidebileceğini aktardı.

NATO 12 Nisan'da yaptığı açıklamada Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'da çok uluslu muharip grupların oluşturulduğunu duyurmuştu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın