Uzun yıllardır Hollanda parlamentosunda tartışma yaratan, zaman zaman ülke gündemini de meşgul eden Transseksüel Yasa’nın genişletilmesine yönelik yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğu tarafından kabul edilmedi.  

Tasarının geri çekilmesine ilişkin NSC ve SGP tarafından sunulan önergenin oylaması  73 “evet” ve 70  “hayır” oyu ile sonuçlandı. Başka bir değişle cinsiyet değiştirmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan ‘Transseksüel Yasası’ reddedilmiş oldu.

Yasa tasarısında cinsiyet değiştirmek için yaş sınırının kaldırılması, pasaportlardaki cinsiyetle ilgili bölüme “bay” ve “bayan” ibarelerinin yanı sıra ‘x’ diye adlandırılan yeni bir ibarenin eklenmesi ve doktor veya psikolog tavsiyesi olmadan cinsiyet değişimini kolaylaştırmak için birçok öneri yer alıyordu.

Oylamada Denk Partisinden 3 milletvekilinin red oyu kullanması, tasarının geçmemesinde büyük rol oynadı. Tasarıya hayır oyu veren partiler arasında D66, GroenLinks-PvdA, VVD, SP, Volt ve Hayvanlar için Partileri yer aldı. Bu sayede tasarı Meclis’te görüşülmeden rafa kaldırılmış oldu.

Yasa tasarısını reddedilmesi, trans aktivistler tarafından üzüntüyle karşılandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.