Meteoroloji enstitüsü KNMI, bugün dışarıya çıkacaklar için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada saat 14:00 itibariyle tüm ülke genelinde kuvvetli rüzgarla birlikte gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

KNMI kısa sürede çok miktarda yağış görüleceğini belirtirken rüzgar şiddetinin saatte 60 kilometreye çıkacağını ve kısa süreli dolu ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Sağanak ihtimali iç kesimlerde daha fazla. Kıyı kesimleri ise muhtemelen öğleden sonra yağış almayacak. Sıcaklıklar kıyı kesimlerinde 16 veya 17 derece, (Güney) doğuda yaklaşık 20 derece olacak.

Kurtuluş Günü kutlamaları
Bugün ülke genelinde 14 yerde Kurtuluş Günü Festivalleri düzenleniyor. Festivaller öğleden sonra başlıyorlar. Başbakan Mark Rutte, Zwolle'deki Kurtuluş Ateşini ateşliyor, kurtuluş geçit töreni ise Wageningen'de düzenleniyor. Gün, Amsterdam Amstel’deki 5 Mayıs konseriyle tamamlanacak.

Weer.nl'ye göre, Haarlem, Amsterdam ve Den Haag’da festivallere katılacaklar diğer bölgelere göre biraz daha şanslı ancak özellikle Wageningen, Utrecht, Den Bosch veya Zwolle'de dışarıda olanların şiddetli sağanak ve gök gürültülü fırtınaya yakalanma şansları çok daha yüksek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Wolfgang Claussen - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.