Hollanda Kralı Willem Alexander'ın eşi olan tam adıyla Kraliçe Máxima Zorreguieta Cerruti'nin yarın 50'nci yaş gününü kutlayacağı açıklandı. 

Hollanda'da Devlet Bilgi Servisi (Rijksvoorlichtingsdienst), koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Kraliçe Maxiama'nın bu yıl kapsamlı şekilde doğum gününün kutlanmayacağını bildirdi. Ayrıca Kral Willem Alexander tarafından mayıs ayının başlarında Kraliyet Sarayı (Paleis Huis ten Bosch)'ta Kraliçe Maxiama'nın doğum gününün yapıldığı bilgisini paylaştı. 

Kraliçe Maxima kimdir?

Kraliçe Kraliçe Máxima Zorreguieta Cerruti, 17 Mayıs 1971 yılında Arjantin'de doğdu. Soyu İspanya'nın köklü ailelerinden birine uzanan Arjantinli bir babanın kızı olan Kraliçe Maxima, bankacılık mezunudur. 

Kral Willem Alexander ile Kraliçe Maxima 2002 yılının başlarında evlendi. 25 Ocak 2002'de çıkarılan bir kararname ile Hollanda Prensesi ve Kraliyet Ekselansları ünvanları kendisine verilerek 30 yaşında kraliyet ailesine girdi. 

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in 30 Nisan 2008 tarihinde tahtından feragat etmesiyle eşi Willem Alexander Hollanda Kralı olunca o da ' Kraliçe' ünvanına kavuştu. 

Kral Willem Alexander ve Kraliçe Maxima'nın 18, 16 ve 14 yaşlarında üç kız çocuğu bulunmaktadır. Prenses Catharina-Amalia, Prenses Alexia ve Prenses Ariane isimlerini taşıyan prenseslerden birisi Hollanda'nın gelecekte 'Kraliçe' ünvanını taşıyacaklar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU