Eğitim Bakanı Arie Slob twitter üzerinden yayınladığı bir mesajda Salgın Yönetim Ekibi’nin (OMT) geçtiğimiz hafta önerdiği “Noel tatilinin bir hafta öne çekilmesi” tavsiyesinin kabine tarafından onaylanmadığını belirtti.

Bu hafta farklı bölgelerdeki eğitmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Bakan Slob “Endişelerini anlıyorum. Zor, çoğu tatil için can atıyor.” şeklinde ifade kullanırken, bazı eğitmenlerin de tam tersine eğitime uzun süreli ara verilmesinden yana olmadığını belirtti. 

OMT bu haftanın başında, ilkokullar için Noel tatilinin bir hafta daha erken başlaması tavsiyesinde bulunmuş, bu şekilde yeni enfeksiyon riskinin azaltılabileceğini belirtmişti.

Genel Eğitim Derneği (AOb) de OMT uzmanlarının bu tavsiyesinin yerinde olduğunu açıklamış, birçok sınıfın zaten evlerine gönderildiğini çünkü öğretmenlerin karantinaya alınmak zorunda kalındığını ve yerlerinin doldurulamadığını belirtmişti.

Yapılan bu açıklama sonrasında gözler, haftaya Salı günü Başbakan Rutte ve Sağlık Bakanı De Jonge tarafından verilecek ve yeni olası tedbirlerin açıklanacağı basın toplantısına çevrildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU