Hollanda’nı Groningen bölgesindeki sahalardan doğal gaz üretimine bu yıl ekim ayı itibariyle son verildi. Madencilikten Sorumlu Devlet Bakanı Hans Vijlbrief, X'ten yaptığı açıklamada, Groningen'deki doğal gaz sahalarında 1 Ekim itibarıyla üretimin durdurulduğunu duyurdu.

"Pazar günü itibarıyla Groningen'deki gaz üretimi, 60 yılın ardından sıfıra indi." ifadesini kullanan Bakan Vijlbrief, gelecek yıl üretimin durdurulduğu sahaların kalıcı olarak kapatılacağını kaydetti.

Vijlbrief, "Groningen'deki sahaların kalıcı olarak kapatılmasını sağlayan kararı imzaladım. Sahalar, 1 Ekim 2024'te kalıcı olarak kapatılacak." bilgisini paylaştı.

Konuyla ilgili hükümetin internet sitesinden yapılan açıklamada, bu yıl kış aylarının aşırı soğuk geçmesi ihtimaline karşı istisnai olarak sahaların yeniden açılması seçeneğinin değerlendirildiği belirtilerek, sahaların gelecek yıl 1 Ekim 2024'te tamamen geri döndürülemeyecek şekilde kapatılacağı vurgulandı.

Bilindiği üzere Groningen bölgede 26 sahadaki gaz çıkarma faaliyetleri devam ediyordu ancak son aylarda bu sayı azaltılarak 5'e indirildi. 

Hollanda'nın kuzeyinde yer alan Groningen'deki gaz üretimi geçtiğimiz yıllarda özellikle depreme yol açması nedeniyle yoğun olarak eleştirildi. Groningen'deki rezervlerin çıkarılması esnasında çevredeki yerleşim yerlerinde bulunan binalarda çatlaklar oluşmuştu.

Hükümet oluşan bu zarar nedeniyle çevredeki yerleşimlerde depremler sonucu hasar gören binaların onarımı ve bölgenin kalkındırılması için 30 yıla yayılacak şekilde 22 milyar euroluk bütçe ayrılacağını açıkladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş