Bu yılın başında ortaya çıkan büyük çaplı bilgi sızıntısında, GGD'nin çağrı merkezlerinde çalışan bazı kişilerin, sistemde kayıtlı özel bilgileri kopyaladıkları ve bu bilgileri online olarak kara borsada sattığı ortaya çıkmıştı. GGD’nin kullandığı sistemde 6,5 milyondan fazla kişiye ait özel bilgiler bulunmakta. 

Yöneticileri arasında eski Milletvekili Astrid Oosenbrug’un da bulunduğu ICAM Vakfı, pazartesi günü açılan web sitesi sayesinde kişisel bilgileri satılan mağdurlara ulaşmayı hedefliyor.

Vakıf, verileri çalınan kişiler için 1.500 euro, verileri GGD sisteminde bulunan ve "bu nedenle çalınabilecek" konumda olan kişiler için de 500 euro tazminat istiyor.

Oosenbrug konu ile ilgili yaptığı açıklamada, pandemi döneminde hızlı ve gerekli kontroller yapılmadan işe alışlar olduğunu, bu kişilerin kontrolsüz bir şekilde büyük miktarlardaki bilgiye erişimine olanak sağlandığını belirtti. 

İlk önce bakanlıkla konunun görüşülmek istendiğini belirten Vakıf, bu görüşmelerin sonuç vermemesi halinde şubat ayında mahkeme celbini göndermeyi planlıyor.

Bugün açılan datalek-ggd.nl adlı siteye başvuran vatandaşların bunun için ödeme yapması gerekmiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU