Batı Friesland bölgesi Enkhuizen belediyesi Tureluurshof adresinde yapımı biten Alaaddin Camii sonunda kapılarını açmak için gün sayıyor. Yürürlükte olan korona tedbirleri nedeniyle Caminin resmi açılışının ne zaman olacağı henüz bilinmiyor.

Otuz yılı aşkın bir süredir kendi binalarını inşa etme arzusunda olduklarını belirten Enkhuizen İslam Vakfı saymanı Şükrü Yılmaz, NH Nieuws sitesine verdiği röportajda, sonunda bu arzularının gerçekleştiğini görmekten kıvanç duyduğunu dile getirdi.

Caminin Tureluurshof'taki arsası 2008 yılında belediyeden satın alındı. 2020 yılının başında ise caminin eski binası yıkılarak yeni caminin inşasına başlandı. Cami inşası için bu yıl Nisan ayında bir yardım kampanyası düzenlendi. Bu kampanyada 2 günlük süre içinde 255 bin euronun üzerinde yardım toplandı.

Yılmaz röportajında şuana kadar yapılan yardımlara da değinerek “Topluluğumuzdan gelen tüm bağışlar için çok minnettarım. Onlar olmasaydı bu mümkün olmazdı” şeklinde ifade kullandı.

Caminin sadece Türk toplumuna yönelik olmadığını ve kapılarını her Müslümana açtığını vurgulayan Şükrü Yılmaz, “Herkes için kapsayıcı olmanın önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu caminin Enkhuizen için bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Ek korona önlemleri nedeniyle, resmi açılış için henüz bir tarih planlanamadığını belirten Yılmaz, "Tabii ki yazık oldu ama umarım ki yakın bir tarihte caminin açılışını kutlayabiliriz." şeklinde ifade kullandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU