Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) 14 Hazirandan bu yana etkili olan şiddetli Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde etkilenen Pakistan halkı için yardım kampanyası başlattı. 

HDV kampanya duyurusunda “Sel felaketinde hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diler, bu zor zamanlarda dost ve kardeş Pakistan halkının dua ve yardımlarımızla yanlarında olduğumuzu göstermek isteriz.” diyerek. başlatılan kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Pakistan’da Haziran ayından beri etkili olan yağışlar sebebiyle 481'i çocuk, 273'ü kadın bin 355 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 722 kişi yaralandı. Yağışlar sebebiyle 1 milyon 712 bin 514 ev hasar gördü, bunların 564 bin 831'i tamamen yıkıldı.

Toplamda 6 bin 579 kilometre yol, 246 köprü ve 173 iş yeri yıkıldı, 753 bin 187 çiftlik hayvanı telef oldu. Sel felaketinde milyonlarca kişi de yolların kapanması sonucu bulundukları bölgede mahsur kaldı. Yağışlardan 33 milyondan fazla kişinin etkilendiği belirtilmekte.

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Pakistan’daki sel felaketinde mağdur olan Pakistan halkı için geçtiğimiz hafta Cuma günü HDV’ye bağlı tüm camilerde yardım kampanyası başlattı.

HDV yardım kampanyası için açılan web sitesinde dileyen vatandaşlarımız kampanyaya destek verebilmekte.

Pakistan Sel Felaketi Destek Kampanyası için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.