Hollanda Diyanet Vakfı, bugün Hollanda genelindeki camilerde okutulan cuma hutbelerinde koronavirüsten korunmak için Müslümanların aşı yaptırmalarını tavsiye eden bir hutbe okuttu. "Kendimizi ve başkalarını korumak ahlaki görevimizdir" denilen hutbede ayrıca hayat boyunca imtihan edilmenin ve çeşitli belalara maruz kalmanın hayatın bir parçası olduğuna vurgu yapıldıktan sonra Müslümanların Allah'a tevekkül etmesinin önemi anlatıldı.

Cuma namazlarında aşı konulu okutulan hutbede:  "Malumunuz olduğu üzere yaklaşık iki yıldır  Koronavirüs salgını ile mücadele etmekteyiz. Bununla birlikte salgınla mücadelede önemli bir aşama kaydedilmiştir.  Aşılar bulunmuş ve birçok ülkede aşılama çalışması başlatılmıştır. Ancak aşılanmaya yeterli ilgi ve alaka gösterilmemektedir. Her şeyden önce kendi sağlığımızı ve toplum sağlığını korumak dini ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu yerine getirmemek kul hakkı ihlali ve büyük bir vebaldir. İnsanın kendisini ve toplumu tehlikeye atması demektir. Alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur." açıklamalrına yer verildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU