Hollanda Başbakanı Rutte, pazartesi günü İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya gelmek üzere Tel Aviv'e gidecek. Ardından Filistin Cumhurbaşkanı Abbas ile de görüşecek. Hükümet sözcüsü, bu ziyaretin sadece bir gün süreceğini belirtti.

Başbakan Rutte, Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini sosyal medyadan duyurdu.

Rutte, konuşmada özellikle Gazze'de hayatını kaybeden Hollandalı kadın hakkında bilgi istediğini belirtti.

Rutte, Gazze'deki trajik durumun, bölgedeki masum sivillere acil yardım sağlamak için insani ateşkeslere ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı. Gazze'ye sürekli bir insani koridorun gerekliliğine değindi. Böyle bir koridorun, gıda, su ve yakıt gibi temel ihtiyaçları karşılamak için hayati önem taşıdığını belirtti.

Rutte, iki hafta önce gerçekleşen hamas saldırılarını unutmadıklarını ifade ederek, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirtti. Bununla birlikte, İsrail'in Hamas'ın tehdidini ortadan kaldırması ve rehineleri serbest bırakması gerektiğini ekledi. Rutte, İsrail'in sivil kayıplarını önlemek için her türlü çabayı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, ayrıca bölgedeki tansiyonun artmasının engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Rutte, şu an için zor olsa da, İsrailliler ve Filistinliler için kalıcı bir barış ve güvenliğin tek yolunun bu olduğunu belirtti. İki devletli bir çözümün şimdiye kadar olduğundan daha fazla gerektiğini vurguladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran