Hollanda medyasında çıkan haberde, belediyelere bağlı Sağlık Hizmetleri Birliği (GGD GHOR) yetkilisi, gelen raporlardaki yan etkiler ve ölümler sebebiyle AstraZeneca aşısının kullanımının tamamen durdurulduğunu açıkladı.

AstraZeneca aşısı randevularının iptal edildiği belirtilen haberde, Pfizer/BioNTech ve Moderna aşısının uygulanmaya devam edileceği aktarıldı. AstraZeneca aşısını tamamen durdurma kararını Sağlık Bakanlığı ile Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM)'in ortaklaşa aldığı kaydedildi.

Aşı israfını önlemek için 60 yaş üzeri 700 kişinin aşı randevusu iptal edildi

Hollanda'da aşı israfını önlemek için 60 yaşın üzerindeki 700 kişinin randevusunun iptal edildiği belirtildi. 

GGD sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Bu insanlar önümüzdeki günlerde yetmiş ila seksen ayrı lokasyona gidecekti. Bu, her lokasyona günde bir ila beş enjeksiyon anlamına gelir. Halbuki bir şişeden 10, 11 veya 12 enjeksiyon aldığımız için bu durum israfa yol açar. Bu nedenle randevuları mesajla iptal ettik." şeklinde konuştu.

Bakanlık dün geçici olarak 60 yaşın altındakilere aşının durdurulduğunu açıklamıştı

Hollanda Sağlık Bakanlığı ilk olarak 15 Mart'ta, tedbir amaçlı AstraZeneca aşısının kullanımının geçici olarak durdurulmasına karar vermişti.

Hollanda'da 800'den fazla şubesi, çeyrek milyona yakın üyesi olan Hollanda Yaşlılar Kuruluşu (KBO-PCOB) Direktörü Marcel Sturkenboom, AstraZeneca'nın 60 yaşın üstündekilere uygulanmasını eleştirmişti.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamada AstraZeneca aşısı yapılan 5 kadında yan etkiler görülmesi sebebiyle 60 yaşın altındakiler için bu aşının uygulamasının ikinci kez geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı. Açıklamada, yaşları 25 ile 65 yaşında olan kadınlardan birinin akciğerindeki kan pıhtılaşması sebebiyle öldüğü bildirilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU