Hollanda’da oy verme işleminin son günü Amsterdam RAI Kongre ve Fuar merkezinde yaşanan kavga Meclis gündemine taşındı. Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip, yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu ve vekillerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Açıklamasında “bireylerin oy kullanma hürriyetlerinin olması gerektiğini” belirten Bakan Van Gennep, bu hürriyetin Hollanda'da yaşayan Türk pasaportuna sahip kişiler için de geçerli olduğunu ve temel bir hak olan oy kullanmanın engellenemeyeceğini dile getirdi. Bakan “Ancak bir sandıkta şiddet ve tehdit kabul edilemez." şeklinde ifade kullanarak oy kullanma işleminin şiddetsiz ve Hollanda Anayasası'na saygı gösterilerek yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan Van Gennip farklı gruplar arasındaki kavgaya ilişkin resmi soruşturmanın devam ettiğini belirtti ve daha fazla bilgi vermeyeceğini dile getirdi. 

Türkiye'deki seçimlerin çok gergin geçtiğini ve bu gerilimlerin Hollanda'ya taşındığını söyleyen Bakan Van Gennip, bazı vekillerin kendisine yönelttiği bir soru üzerine Hollanda’da ikamet eden ve Türkiye’deki seçimlere katılacak seçmenlerin posta yolu oy verme işlemini araştıracağını dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.