2022-2023 Hollanda Diyanet Vakfı cami kursları eğitim öğretim dönemi renkli bir törenle açılışını yaptı. HVD Utrecht Ulu Camii'nde gerçekleşen açılış törenine yoğun ilgi gösterildi. Katılımcılar arasında Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, Din Hizmetleri Ataşesi Hüsnü Özmen, HDV Eğitim Koordinatörü Zehra Vlug-Ünver, HDV yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda eğitimci, veli ve çocuklar yer aldı. 

Salona tekbir ve salavatlarla giren çocuklar konukları selamladıktan sonra yerlerini aldılar. HDV Kur’an-ı Kerim tilavet yarışması birincisi Erhan Helvacı programı güzel bir Kur’an tilavetiyle açtı. Programda eğitim öğretimle ve cami kurslarıyla alakalı önemli mesajlar paylaşıldı.

Yapılan bir araştırmada camiye giden gençlerin toplumda suça karışma oranının düştüğünü paylaşan Utrecht Ulu Camii başkanı Yücel Aydemir, velileri hafta sonu çocuklarını camiye getirmeyi tercih ettikleri için tebrik etti. 

HDV eğitim koordinatörü, ayakları yere sağlam basan bir Müslüman toplumu yetiştirmek için ev, okul ve cami arasında bir uyumun olması gerektiğini vurguladı. 

Sözü alan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, “Mesele binaları inşa etmek değil, daha önemlisi içindeki insanları inşa etmektir.” ifadesini kullanarak camilerin yediden yetmişe herkese hitap ettiğini belirtti. Eğitime en temelden başlanması gerektiğinden bahseden Songur, bu konuda en küçüğünden en büyüğüne herkesin gayretinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra çocuklardan oluşan Semazen Grubu sürpriz olarak konuklara bir sema gösterisi gerçekleştirdi. Bir sürpriz de Hollanda Diyanet Vakfı’ndan geldi. 40.cı yılına özel binlerce öğrencisi için özel bir çanta yaptıran Hollanda Diyanet Vakfı, yeni eğitim öğretim döneminde cami kurslarına katılan bütün öğrencilerine bu özel çantadan hediye etti.

Törenden sonra derslerine geçen öğrencileri Din hizmetleri müşaviri, Din Hizmetleri Ataşesi, HDV Eğitim Koordinatörü ve HDV yönetim kurulu üyeleri derslerinde ziyaret ettikten sonra yeni eğitim öğretim döneminin verimli geçmesi dileklerini paylaşarak programdan ayrıldılar.

HDV 04

HDV 02

HDV 03

HDV 05

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.