Hollanda Kraliyet Askeri Polisi (Marechaussee) yapılan açıklamada, pazartesi gecesi Amsterdam Schiphol havalimanına gitmek için Bonaire Uluslararası Havalimanına gelen bir Hollanda vatandaşının gözaltına alındığı belirtildi. Güvenlik noktasına gelen yolcunun bomba ve uyuşturucu ihbarı üzerine yakalandığı açıklandı. 

Gece saatlerinde Bonaire havalimanına gelen 35 yaşındaki yolcu, güvenlik noktasından geçerken, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple üzerinde bomba ve uyuşturucu olduğunu belirtti. Bunun üzerine derhal alarma geçen Marechaussee ekipleri, adamı gözaltına aldı. 

Marechaussee sözcüsü olayla ilgili yaptığı açıklamada, adamın gözaltına alındıktan sonra “şaka” yaptığını ve üzerine bomba ve uyuşturucu bulunmadığını beyan ettiğini ancak bu tür durumlarda “sıfır tolerans” politikasının işlediğini belirtti.

Sözcü olayla ilgili soruşturma açıldığını ve adamın gözaltı süresinin Savcılık tarafından belirleneceğini kaydetti.

Yakalanan kişinin sarhoş olup olmadığı veya yanında başka birinin seyahat edip etmediği konularında açıklama yapılmadı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.