Iran’ın başkenti Tahran’dan Almanya’nın Hamburg havalimanına gelecek bir uçağa saldırı yapılacak ihbarı alınması üzerine, havalimanı tüm havayolu trafiği kapatıldı. Birkaç saat süren bu kapatma işlemi gerekli kontrollerden sonra yeniden açıldı. 

Alman Haber Servisi DPA’ya açıklama yapan Hamburg Havalimanı sözcüsü, bu sabah saatlerinde polise mail aracılığıyla bir saldırı ihbarı geldiğini ve bu uyarının dikkate alındığını kaydetti.

Yerel saatle 12:20’de Hamburg havalimanına inen uçak özel bir alana alındı. Uçağın içerisinde bulunan 198 yolcu ve 16 mürettebat uçaktan tahliye edildi. Uçağın içi detaylı kontrolden geçirildi ve bagajlar ayrı olarak arandı.  

Alanda saat 12:40’dan itibaren hiçbir uçağın kalkmasına veya inmesine izin verilmedi. 

Hamburg Havalimanı sosyal medya hesabından saat 14:00 sıralarında yapılan son paylaşımda hava trafiğinin yeniden başladığı belirtildi. Açıklamada, yaşanan olay nedeniyle alandaki kalkış ve inişlerde gecikmelerin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş