Tatil sezonunu Türkiye’de geçiren gurbetçilerimizin, hüzünlü dönüş yolculuğu devam ediyor. Yerleşik oldukları ülkelerine dönen gurbetçiler hem Edirne’deki Kapıkule hem de Bulgaristan’daki Kapitan Andreevo Sınır kapılarında kilometrelerce araç kuyrukları oluşturdu.

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yaz tatilini hasretle geldikleri anavatan Türkiye’de tamamladı. Türkiye’ye giriş yaparken sevinç, çıkış yaparken hüzün yaşayan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ve Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Binlerce yolcu sınır kapılarında oluşan yoğunluk nedeniyle sıcak havanın altında saatlerce araçlarında beklemek zorunda kaldı.

Ihlas Haber Ajansı, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ve Kapıkule’nin karşısında yer alan komşu Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda yaşanan yoğunluğu havadan da görüntüledi.

Kapıkule 01Kapıkule  02
2 Milyon gurbetçi yurda giriş yaptı.
Geçtiğimiz günlerde Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  22 Haziran-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında Trakya’daki sınır kapılarından giriş yapan gurbetçi sayısının 2 milyonu bulduğu belirtildi. 

Trakya’daki sınır kapılarından 2021 yılı aynı döneminde 1 milyon 386 bin, 2022 yılında ise 1 milyon 851 bin gurbetçi yurda giriş yapmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş