Yaklaşık bir hafta içinde ikisi İzmir ve biri de Şanlıurfa’da olmak üzere 3 arsayı gözüne kestiren sahtekarlar, Türkiye dışında ikamet eden arsa sahiplerinin bilgisi ve vekaleti dışında satış işlemleri yapmaya kalktı. 

İzmir Çiğli'de iki ayrı arsa, Şanlıurfa'da ise bir arsayı satmaya çalışan dolandırıcılar, Tapu ve Kadastro memurlarının dikkatli ve özenli davranması ile amaçlarına ulaşamadan suçüstü yakalandı.

13 milyonluk araziyi 1 milyona satacaklardı!

izmir01
DHA tarafından verilen haberde, İzmir Çiğli’de, sahipleri yurt dışında olan kişilere ait arazileri değerinin altında ve sahte kimlik ile satmaya çalışan 2 ayrı çeteden 5 kişinin polis tarafından yakalandığı belirtildi. 

İlk olayda Çiğli’nin Harmandalı Mahallesi’nde bulunan ve sahibi Almanya’da yaşayan bir kişiye ait 13 milyon TL değerindeki araziyi 1.5 milyon TL’ye sahte kimlik ve dublör kullanarak satmak isteyen 3 kişilik çete, kimlik ve imza işlemleri sırasında fark edildi. 

İhbar üzerine tapu müdürlüğüne gelen polis ekipleri, şüphelileri yakaladı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden E.K. tutuklanırken, 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber fotoğraftan sonra devam ediyor
izmir02

Şüphelilerin yakalanmasında, tapu dairesi personelinin dikkatinin etkili olduğu belirtildi. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İkinci olay ise 14 Haziran’da yaşandı. Yine Çiğli Tapu Müdürlüğü’ne gelen ve Harmandalı’da bulunan 10 milyon TL değerindeki başka bir araziyi satmaya çalışan 2 kişi bir kez daha müdürlük personelince fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, A.Y. ve M.A. adlı 2 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli de işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Her iki olayda da gerçek mal sahiplerinin yurt dışında oldukları ve bu arazileri satmaya kalkan şahısların sahte kimlikle E-Devlet şifresi alıp, internet üzerinden tapu işlemi başlattıkları öğrenildi. 

Çiğli Tapu Müdürlüğü’ne Araziyi satacakları kişilerle birlikte giden şüphelilerin gösterdiği kimlik kartı ve belgelere attığı imzanın inceleyen memurlar imza uyumluluğu eşleşmesi ve kimlik belgelerini detaylı incelemede sahte olduklarını fark ederek, sahtekarların yakalanmasını sağladı.

Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Telefon numaranızı güncelleyin
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çiğli Tapu Müdürü Murat Yiğit, “Vatandaşımız e-devlet şifresini kimseyle paylaşmasın. Çünkü bütün girişler e-devlet üzerinden. Ayrıca taşınmazı olan vatandaşlarımız, webtapu üzerindeki telefon numaralarını güncellesin. Çünkü en ufak bir işlemde dahi telefonunuza mesaj geliyor. Böylelikle bu tür durumlarda telefonunuza gelen mesajla da haberdar olabilirsiniz” dedi.

Şanlıurfa’da 5 milyonTL’lik arsayı satmaya kalktılar!
urfa01
Şanlıurfa’da başkasına ait kimlikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturarak, başkasına ait 5 milyon lira değerindeki arsanın satışını yapmak isteyen kişiler de yine tapu memurunun dikkati sayesinde yakalandı.

IHA haber ajansının haberine göre; Şanlıurfa'nın Haliliye Tapu Müdürlüğünde adına kayıtlı arsayı satışa çıkarmak için e-Devlet şifresi alan kişilerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturmaları sonrasında, yetkili tapu memuru, noterden alınan vekalet, talep formu ve formda yer alan fotoğrafı incelemeye aldı. 

Tapu memurunun noter vekaletindeki imza ve fotoğraftan şüphelenmesi üzerine yurt dışında yaşayan A.K. isimli kişinin kimliğinin sahte olduğu asıl malike ulaşılarak tespit edildi. 
urfa

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın