Her yıl Avrupa ülkelerinde ikamet eden milyonlarca Türk vatandaşı karayolu ile Türkiye'ye seyahat ediyor. Gurbetçilerin yola çıkmadan önce yaptığı araştırmaların başında ise uzun süre Türkiye’de kalırken yabancı plakalı aracı beraberinde götürüp götüremeyeceği oluyor.

SonHaber watsupp hattımıza bu konuda gelen sorular özellikle yaz aylarının başında ciddi şekilde artıyor. Bunun yanı sıra bu yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gurbetçiler için verilen vaatlerin yürürlüğe girip girmediğini öğrenmek isteyenlerin sayısı da azımsanmayacak çoğunlukta. 

Seçim öncesi verilen vaatlerin ne kadarının hayata geçirildiğini merak eden okuyucularımızın öncelikli öğrenmek istediği konu ise yabancı plakalı araçlara uygulanan 185 günlük süre sınırının değişip değişmediği.

30 gün vaadi
Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan nisan ayında AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı açıklamada gurbetçilerin merakla beklediği 180 gün sınırına da değinmişti. 

Erdoğan konuşmasında “Geçici ithalat kapsamında Türkiye’ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirebilmesi için, yurt dışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşüreceğiz.” vaadinde bulunmuştu.

Henüz bu konuda bakanlık nezdinde bir açıklama gelmedi.

Yabancı plakalı kara taşıtları için yolcu rehberi 
Birçok Avrupa ülkesinde tatil sezonu başladı. Almanya ve Hollanda gibi bazı ülkelerde okullar bölgelere göre farklı günlerde kapandı. Ancak aracı ile Türkiye’ye gidecek olan gurbetçilerimizin internet üzerinden aradığı “Kimler yabancı plakalı taşıt ile Türkiye’ye giriş yapabilir?, 185 Günlük sürenin hesabı nasıl yapılır?, Emekli olanlar için 185 gün şartı var mı?” soruları halen trend olmaya devam ediyor.

Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yayınlanan yolcu rehberi, gurbetçilerimizin aklında oluşan sorulara da cevap veriyor. 

Kendi aracı ile Türkiye’ye gidecekleri yakından ilgilendiren sorular ve cevapların bulunduğu yolcu rehberine bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz: Yabancı Plakalı Kara Taşıtları İçin Yolcu Rehberi

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş