Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler, binlerce kilometrelik sıla yolunda kara ve hava yolunu yanı sıra tren seyahatini de oldukça konforlu buluyor. Hem kendi aracını trene yükleyerek memlekete gidiyor hem de 1400 kilometrelik mesafede yorulmuyor. 

Avusturya’dan kalkan arabalı tren, 40 saate yakın süren yolculuğun ardından Edirne Tren Garı’na ulaşıyor.

Yaz tatilini ve yıllık izinlerini ana vatan Türkiye’de geçirmeyi tercih eden Avrupalı Türkler arabalarını, Avusturya’nın Villach şehrinde oto kuşet vagonlara yüklüyor. Yolculuğu tren kompartımanında geçiren gurbetçiler hem uzun yolun yorgunluğundan kurtuluyor hem de rahat bir şekilde edirneye kadar gelebiliyor.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Optima Express şirketi tarafından düzenlenen tren seferleri, Avusturya’nın Villach şehrinde başlıyor ve Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden geçerek Edirne Tren Garında son buluyor.  

Bilet fiyatlarının kişi başı 207 euro’dan başladığı trende, yolcuların seçtiği vagon sistemine ve aracın ölçülerine göre fiyatlarda değişiklik olabiliyor.

Avrupa’dan Türkiye’ye araç ve yolcu taşıyan Optima Express tren seferleri her yıl Nisan ayında başlayıp Kasım ayında sona eriyor

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş