Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin desteği ile yurt dışında yaşayan gençler; İstanbul ve Çanakkale’de  “YTB Gençlik Kampları” programında buluşuyor. 

Dünyanın dört bir yanından 18-23 yaş arası vatandaşların katılabileceği programa son başvuru tarihi ise 25 Mart 2022. 
 
YTB 2022 yılında bahar, yaz ve kış dönemlerinde YTB Gençlik Kampları programları organize ediyor.  13-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bulunan İstanbul Marmaracık Kamp Alanı ve Çanakkale Kamp alanlarında gerçekleştirilecek olan bahar dönemi YTB Gençlik Kampları’na yurt dışında yaşayan 18-23 yaş arası Türkler katılabilecek. 

Kız ve erkek gruplar biri Çanakkale’de diğeri İstanbul’da olmak üzere iki farklı alanda kamp yapacak. Kamplar kapsamında tarih, kültür, spor, eğlence ve sanat temalı etkinlikler gerçek­leştirilecek.
 
Son başvuru tarihi 25 Mart 2022 
Son başvuru tarihi 25 Mart 2022 olan programa obys.ytb.gov.tr sayfası üzerinden başvuru yapılabiliyor. 

Program hakkında ayrıntılı bilgiye ise ilan sayfası  (www.ytb.gov.tr/genclikkamplari) üzerinden erişiliyor. Programa katılmaya hak kazanan adaylara konaklama, gıda ve transfer sağlanırken ulaşım alanında da destekler sunulacak. 
 
Dünyanın dört bir yanından katılım oluyor
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurt dışında yaşayan genç vatandaşların ana vatanlarıyla bağlarını korumaları ve geliştirmeleri amacıyla her yıl onlarca program düzenliyor. 

Bu kapsamda 2016 yılından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı ve YTB işbirliğinde gerçekleştirilen “YTB Gençlik Kampları” programına dünyanın dört bir yanından genç vatandaşlar katılıyor. 

YTB Gençlik Kampları ile yurt dışında farklı ülkelerde yaşayan Türk gençleri ana vatanda bir araya gelerek; tarih, spor, kültür ve doğa temalı etkinliklere katılıyor ve birbirleri ile ilişkilerini geliştirme imkânı buluyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın