Pandemi döneminde durma aşamasına gelen havayolu taşımacılığının ardından çıkan Ukrayna – Rusya savaşı da yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Avrupa genelinde artan yakıt fiyatları, havalimanlarındaki personel eksikliği, petrol fiyatlarının artması gibi birçok neden, yaz aylarında satın alınacak uçak biletlerini şimdiden zamlandırdı.  Bu durum özellikle Türkiye’ye seyahat etmek isteyenleri derinden etkiledi. 

Yaz tatilinde Hollanda’dan Türkiye’ye gidecek, 2 yetişkin ve iki çocuktan oluşan 4 kişilik bir ailenin sadece uçak masrafı için şimdiden 3 bin euroyu gözden çıkartması gerekecek.

Örnek olarak temmuz – ağustos aylarında, Türk Hava Yollarıyla veya Pegasus Havayolları ile Hollanda’nın Amsterdam kentinden İstanbul’a seyahat etmek isteyen 4 kişilik bir aile, ortalama 2 bin 700 euro ödeyecek.

Aynı durum Corendon Havayolu ile aynı dönemde Amsterdam’dan İzmir’e gidecek 4 kişilik bir aile için de geçerli. Bu aile de ortalama 2 bin 700 euro bilet masrafını şimdiden kenara koymak zorunda.

Karayolu yerine havayolunu tercih eden ve Türkiye’ye varıldığında araç kiralarım diye düşünenler şimdiden rezervasyonlarını yapması tavsiyesinde bulunuluyor. 

Sektör uzmanlarına göre özellikle pandemi döneminde yaşanan kriz nedeniyle araba üretiminin azalması, kiralık araç sektörünü de etkiledi. Uzmanlara göre özellikle tatile çıkmadan önce kullanacağınız kiralık aracın rezervasyonunu yapmanız daha akıllıca olacaktır.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın