Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından dünya çapında başlatılan “Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı” ile yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve Türk STK’lar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılıyor.

Türk STK’lar ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarla işbirliği halinde yürütülen kampanyalarla yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları karşılanırken üretilen maske, önlük başta olmak üzere hijjen malzemeleri ise faaliyet gösterilen bölgedeki hastanelere bağışlanıyor. 

Salgınla mücadelede özverili çalışan sağlık personellerine de bir nebze moral olmak için hediyeler takdim ediliyor. Tek yaşayan yaşlı vatandaşlar ve bakım evleri ziyaret edilerek ihtiyaçlar karşılanıyor ve yalnızlıklar paylaşılıyor. İkameti Türkiye’de olan fakat salgın sebebiyle Türkiye’ye geri dönemeyen vatandaşlar için de Ramazan ayı boyunca sıcak yemekler hazırlanıyor.

Ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek paketleri

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Amsterdam Eyüp Sultan Cami Derneği ile “Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı” kapsamında yapılan çalışmalarla yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor. 

Bölgede yaşayan düşük gelirli ve yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlara Ramazan ayı içerisinde sıcak yemekler temin ediliyor. Salgından dolayı Türkiye’ye geri dönemeyen vatandaşlar için de Ramazan ayı boyunca her gün sıcak yemek paketleri hazırlanıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU