Belçikalı bir öğretmenin Türk öğrenciye yaptığı iddia edilen işkence başta Belçika Türk toplumu olmak üzere Avrupalı Türklerin gündemine bomba gibi düştü.

Belçika’nın Anvers kentinde meydana geldiği ileri sürülen olayda Belçikalı öğretmenin Türk öğrenciyi öğrencinin boynundaki zincirle boğmaya çalıştığı öne sürüldü.



Adı açıklanmaya okulu protesto etmek için bir araya gelen aileler, öğretmenin okuldan uzaklaştırılması için okul yönetimini uyardığı ifade edilirken okul yönetiminin tutumu merak konusu oldu.

Kimliği açıklanmayan ve şiddet mağdurunun yakını olduğunu öne süren kişiler şiddet mağduru öğrencinin hastanedeki tedavisinden sonra durumunun iyi olduğu bilirtirken, okulun adının verilmemesi akılarda soru işareti oluşturmakta.

Yerel basında yer alan haberlerde olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, belki korkudan belkide tehdit edildiklerinden dolayı Türk öğrencinin aliesinin konuşmaktan çekindiği tahmin ediliyor.

Son Haber yaptığı araştırmalar sonucu Türk öğrencinin Belçikalı öğretmen tarafından zincirle boğulmaya çalışan okulun adresine ulaştı.
Olayın Belçikanın Antwerpen şehrinde Offerandestraat 60 adresinde bulunan GKS De Bijtjes adlı okulda gerçekleştiği öğrenildi.