Hollanda’da 15-19 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy kullanabilmek için konsolosluklar tarafından önemli hatırlatmalar yapıldı.

Vatandaşların oy kullanacakları gün geçerli kimlik belgesini yanında bulundurmaları gerektiği, Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olmalarını önceden kontrol etmesi gibi konulara değinen konsolsolukların ortak duyurusu şöyle:

T. C. Amsterdam, Deventer Ve Rotterdam Başkonsolosluklarının Cumhurbaşkanı Ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerine Ilişkin Ortak Duyurusu

Rotterdam Başkonsolosluğu 25.05.2018

1) Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız Hollanda’da 15-19 Haziran 2018 tarihlerinde, 5 gün süresince 09:00-21:00 saatleri arasında kesintisiz bir şekilde, aşağıda adresleri kayıtlı seçim mekânlarında oylarını kullanabileceklerdir. Sözkonusu tarihlerdeki seçim organizasyonu anılan Başkonsolosluklarımızca gerçekleştirilmekte olup, üç Başkonsolosluğumuz da seçimleri Başkonsolosluk binası dışında yapacaklardır.

2) Anılan tarihlerde Hollanda’da oy kullanılabilecek mekânların listesi aşağıda sunulmaktadır:


Amsterdam Başkonsolosluğu:Rhone Events&Congrescenter, Rhoneweg 12-14, 1043 AH Amsterdam
Deventer Başkonsolosluğu:Sport-En Belevings Centrum De Scheg Piet Van Donkplein 1, 7422 Lw Deventer
Rotterdam Başkonsolosluğu:GIA Trade and Exhibition Centre/De Werf 11, 2544 EH Den Haag

3) Vatandaşlarımızın Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtları mevcut ise, yukarıda belirtilen mekânlardan herhangi birinde veya yurtdışında sandık açılan diğer temsilciliklerimizin birinde oy kullanabilmeleri mümkündür. Diğer ülkelerde açılan seçim sandıklarına ilişkin olarak ise Yüksek Seçim Kurulu’nun http://www.ysk.gov.tr/ adresli internet sitesinden bilgi edinmek mümkündür.

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız ayrıca 7-24 Haziran 2018 tarihleri arasında gümrük kapılarımızda da oy kullanabilecektirler.

4) Vatandaşlarımızın seçim mekânlarına gelmeden önce yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını, YSK’nın yukarıda kayıtlı internet adresinden kontrol etmeleri ve yanlarında T.C. kimlik numarasını gösteren, geçerli ve fotoğraflı bir Türk kimliği bulundurmaları gerektiği önemle hatırlatılır.
Vatandaşlarımızın Başkonsolosluklarımızca yapılacak duyuruları takip etmeleri önem taşımaktadır.

Saygıyla duyurulur.



SONHABER.EU