Kalkınma ve gelişim örgütü Cordaid başkanı Simone Filippini, Hollanda'da mültecilere karşı çıkanları Suriye sınırına götürüp oradaki dramı canlı göstermek istediğini belirtti.

Filippini, Hollanda'da mültecilere şiddetle karşı çıkan kişilerin Suriye sınırında yaşanan insanlık dramına canlı şahit oldukları takdirde fikirlerini değiştireceklerine inanıyor. Bu nedenle kendisinin mültecilere tepki veren vatandaşlarla yola çıkabileceğini ifade etti.

Libya, Yemen ve Türkiye'de bulunan mülteci kamplarını ziyaret ettiğini ve Hollanda'ya yeni döndüğünü ifade eden Filippini, mültecilerin yaklaşık yüzde 15'inin kamplarda kaldığını ve diğerlerinin ise köylerle kentlere yerleştiklerini belirtiyor.

Mülteci akınından endişelenen halkın tepkisini anlayabildiğini açıklayan Filippini, ''konu hakkında hiç bir fikri olmayan kişilerin ortalığı karıştırmasını anlayamıyorum '' dedi. Filippini, ''öncelikle bu insanların hangi şartlar altında yaşadıklarına ve hayatlarına devam edebilmeleri için yardıma ihtiyaçları olduğunun bilincinde olmalıyız'' ifadesini kullandı.

Siyasilerin de mülteci konusunda sınıfta kaldığına dikkat çeken Filippini, ülke genelinde mülteci dağılımı organizesinin iyi yapılması tavsiyesinde bulunuyor.

SONHABER.EU