Belçika polisi 12 yaşındaki gencin ölümü ile ilgili olarak yakalanan kişinin fotoğrafını yayınlarken büyük bir gaf yaptı. Polis tarafından yayınlanan fotoğraf, olayla hiç ilgisi olmayan bir Türk’e ait çıktı.

Belçika’da yayınlanan Het Nieuwsblad gazetesinde yer alan bir habere göre, Halle-Vilvoorde polisi 12 yaşındaki Merel De Prins’in katil zanlısı olarak kamuya duyururken kullandığı fotoğrafta çok büyük bir yanlış yaptı. Sosyal paylaşım sitesinden bulunan ve katil zanlısı olarak basına sunulan fotoğraftaki kişi, olayla hiç ilgisi olmayan bir Türk’e ait çıktı.

Yürütülen soruşturma kapsamında katil zanlısının Schaarbeek’deki evinde arama yapan polis, adama ait son fotoğrafları ele geçirince yapılan gafın büyüklüğü de ortaya çıkmış oldu.

Flaman bölgesi Brabantse Eppegem’de ikamet eden Merel De Prins, 28 Ekim 2015 tarihinde bir arkadaşı ile birlikte evine doğru ilerlerken, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. BMW marka araç olay yerinden kaçmış ancak yapılan tetkiklerde aracın kime ait olduğu tespit edilmişti. Şoför olay sonrasında Vilvoorde polisine gelerek teslim oldu.

© SONHABER.NL