Türkiye’den İsveç’e “BMW” marka otomobiliyle giden 26 yaşındaki gurbetçi Horgos geçidi gümrüğünde durduruldu. Gurbetçi, arama öncesi gümrük yetkililerine bildirecek bir şeyi olmadığını beyan etti. Bagajında herhangi bir şey taşımadığını üzerinde de izin verilen miktardan fazla nakit olmadığını söyledi.

Arti33 sitesinde belirtildiğine göre ise araçta yapılan detaylı aramada sonucunda yolcu koltuğunun altında, dokuz altın bilezik, iki yüzük ve büyük bir kolyeyle birlikte toplam 300 gram ağırlığında altın bulundu.

Sırbistan Gümrüğü konu ile ilgili olarak “Gümrük İdaresinin internet sitesinde ve tüm geçişlerde yolculardan yanlarında taşıdıkları tüm değerli eşyalarını bildirmeleri istenmektedir. Bu düzenlemenin, yalnızca Sırbistan Cumhuriyeti’nden geçenler de dahil olmak üzere tüm yolcular için eşit olarak geçerli olduğunu hatırlatırız.” açıklaması yapıldı.

Kaynak: www.arti33.com

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın