Kuzu konuşmasında Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili, Yunanistan’ın Avrupa Birliği'nden aldığı finansal destek ile Turkiye'ye savaş açamayacağını sert bir dil ile ifade etti.

Meclis toplantısında başbakan Rutte Temmuz ayında gerçekleşen AB zirvesinde alınan kararları değerlendirmek üzere milletvekilleriyle bir araya geldi.

Oturumda AB için 750 milyar euroluk ekonomiyi canlandırma paketinin içeriği tartışıldı. Yunanistan'a 20 milyar euro destek paketinin onaylandığı ve yardım yapılacak listesinde Italya, Ispanya, Polonya ve Macaristan gibi ülkelerin yer aldığı belirtildi.

Diğer taraftan Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Libya ile anlaşması üzerine 31 Ağustos 2020 tarihinde Yunanistan Hükümeti buna karşı 34 milyar euroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı. Ayrılan bütçe ile savaş gemileri ve Fransız savaş uçakları temin edileceği Yunan yetkililer tarafından kamuoyuna sunulmuştu.

Yapılan araştırmalar sonrasında Yunanistan’ın yine 2010 yılında AB destek paketlerinden aldığı parayı askeri bütçeye ayırdığı ortaya çıkmasının ardından DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu sert tepki verdi.

Kuzu konuşmasında, “Hükümetin Hollanda vatandaşlarının ödediği  vergiler ile, ekonomik destek adı altında, Yunanistan’ın askeri harcamalarını finanse etmiş olması kabul edilemez! Hollanda’da hiç kimse Yunanistan’a savaş uçakları ve savaş gemileri hediye etmek istemiyor” diyerek,  Başbakan Rutte’nin tekrar diploması masasına oturması tasarısını sundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU