Daha önce pasaport ve askerlik gibi işlemlerin ranndevu sistemiyle yapılıyordu. Bugün T.C Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından yayınlanan bir duyuruda Doğum Bildirimi, Evlilik, Nüfus Cüzdanı vb işlemlerinde de artık randevu sistemine tabi olduğu bildirildi.

Duyuru şöyle:

Nüfus (Doğum Bildirimi, Evlilik, Nüfus Cüzdanı vb.) İşlemlerinin Randevu ile Yapılması Hakkında Duyuru
Başkonsolosluğumuzda yürütülen nüfus işlemleri 18 Nisan Pazartesi günü itibariyle randevulu sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu nedenle, Doğum Bildirimi, Evlilik, Nüfus Cüzdanı vb. tüm nüfus işlemleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın 18 Nisan 2016 tarihi itibariyle, Başkonsolosluğumuza gelmeden önce randevu almaları gerekmektedir. Bu çerçevede, randevusuz yapılan başvurular kabul edilemeyecektir.

Nüfus işlemleri için randevu:

www.konsolosluk.gov.tr internet sitesinden alınabilir.
Nüfus işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi ve gerekli belgeler içinwww.konsolosluk.gov.tr internet sitesi veya Başkonsolosluğumuz internet sayfası Bilgi Notları (http://www.rotterdam.bk.mfa.gov.tr/AgencyInfoNotes.aspx ) ziyaret edilebilir.
Vatandaşlarımızın gerekli belgeleri hazırlayarak randevusuna vaktinde gitmesi önem taşımakta olup, bu şekilde olabilecek yoğunluğun ve gecikmelerin en alt seviyeye indirilmesi amaçlanmaktadır.

Saygıyla duyurulur.

©SONHABER.EU