Bir radyo programında açıklamalarda bulunan Blokhuis, sigara ile mücadelede daha etkili sonuçlar elde edebilmek için yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Tütün ürünleri tüketimini en aza indirmek için yapılan çalışmalarda fiyatların yükseltileceği ve satış noktaların da azaltılacağı bilgisini veren Blokhuis, şu an kafelerde uygulanan sigara yasağının iki yıl sonra iç mekanda bulunan sigara alanları ve hatta dış mekanlar için de geçerli olmasını istediğini söyledi.

Bir çok sağlık ve sosyal yardım kurumları ile görüşmeler yapıldığını ifade eden Blokhuis, sigarayı bırakmak için vatandaşın hızlı bir şekilde tedaviye başlaması veya sigara bıraktıracak ilaç ya da belirli ürünlerin alınmasında kolaylık sağlamak için sigorta firmaları ile irtibata geçildiğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı Devlet Sekreteri Blokhuis'ın sigara ile mücadele konusunda kafelerin dış mekanlarında da yasak getirilmesi kaçınılmaz olduğunu belirtmesine koalisyon partileri CDA, D66 ve VVD'den tepki geldi. Partiler böyle bir şeyin olmayacağını ancak mecliste tartışılabileceğini belirtti.

SONHABER.EU