İOT, DENK’in seçimde elde ettiği başarıyı, ''diğer yerleşik partilerin, göçmenlerin maruz kaldığı ayrımcılık ve dışlanmaya karşı politikalarının yetersiz olduğuna işaret ediyor'' şeklinde değerlendirdi.

İOT'nin açıklaması şöyle:

Türkler tarafından kurulan DENK partisi, dışlamaya karşı toplumsal bağların güçlenmesini savunarak Hollanda toplumuna önemli mesajlar vermektedir. Başkent Amsterdam’da yaşayan Türkler’in yüzde 75’i, Fas kökenli seçmenlerin ise yarısı DENK’i tercih etti. DENK’in seçimlere katıldığı diğer illerde de durum fazla farklı değil.
DENK’in bu başarısı diğer yerleşik partilerin, göçmenlerin maruz kaldığı ayrımcılık ve dışlanmaya karşı politikalarının yetersiz olduğuna işaret ediyor.

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra DENK Milletvekili Tunahan Kuzu’nun ifade ettiği şekilde, yeni oluşacak yerel yönetimlere katılma isteğinin gerçekleşmesini diliyoruz. DENK’in yerel yönetimlerde yer almasının özellikle büyük kentlerde göçmenlerin eşit haklarına yönelik politikalarda fark oluşturacağına inanıyor ve DENK partisine bu mücadelesinde başarılar diliyoruz.

Ali Koçak
İOT Başkanı

SONHABER.EU