Gümüşhane'de 55 yıl önce tanışan, 50 yıl önce de evlenen 73 yaşındaki Bekir ile 70 yaşındaki Asiye Cebeci çifti, yıllarca Hollanda'da yaşadı. Evliliklerinden üç çocukları olan çift, beş yıl önce memleketlerine yerleşti.

Yaklaşık 40 yıldır tek böbrekle yaşamını sürdüren Asiye Cebeci'ye doktorlar böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Asiye Cebeci'ye Antalya'daki özel bir hastaneye eşinden alınan böbrek başarıyla nakledildi.

"Dünya durdukça, benim yanımda oldukça hep onu seveceğim"

Eşinin rahatsızlığına çok üzüldüğünü aktaran Cebeci, ona sadece kalbini değil, böbreğini de verdiğini dile getirdi.

Sağlık durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Cebeci, "Eşimi çok seviyorum. Onu kaybetmek istemiyorum. Eşimle birlikte yaşamak için gerekirse tüm organlarımı veririm. Böbreğimi verdim, yeter ki canı sağ olsun. Dünya durdukça, benim yanımda oldukça hep onu seveceğim." diye konuştu.

Bekir Cebeci Kimdir?

1980 yılında Hollanda’ya giden Cebeci, Hollanda’da ilk ve ortaokullarda Türkçe Anadili ve Kültürü Dersleri, Hollandaca Sınıf Öğretmeni ve Remedial Teaching (Uzman Öğretmen) olarak çalıştı.

Hollanda Türkçe Yetişkinler Eğitimi Uzmanı olarak NCB ve SVE kurumlarında 8 yıl görev yaptı. Okuma, yazma ders kitapları hazırladı. PABO (1984), Nutsakademi (1988) ve Remedial Teaching (2002) Eğitim Fakültelerini bitirdi. 1985 yılında Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF)’nun kurucularından biri ve ilk Genel Sekreteri oldu.

1990–1995 arasında Türkler İçin Danışma Kurulu (İOT)’nun 5 yıl Genel Sekreterliğini ve Genel Başkanlığını yaptı. 10.05.1990 tarihinde Adalet Bakanı ile İOT adına yaptığı görüşmede Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesini sağladı. 1992 yılında Rotterdam-Charlois Belediyesi topluma sunduğu eğitim ve entegrasyon çalışmaları nedeniyle eşi ve kendisini yılın ailesi seçti. 

Aynı yıl Lahey Büyükelçiliği ve Eğitim Müşavirliği tarafından onurlandırıldı. 2003–2007 arası 4285 tercihli oy alarak Güney-Hollanda Eyalet Milletvekili olarak görev yaptı. Bu dönemde birçok başarılı projeye imza attı. Bir eğitim uzmanı ve siyasetçi olarak okumayı, yazmayı ve halka hizmet etmeyi çok seviyor. Hollanda ve Türk Gazetelerinde çok sayıda makalesi yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız