Bakan Van Nieuwenhuizen, Türkiye için halen turuncu kodun geçerli olduğunu ve bunun da sadece acil durumlar için seyahat edilebileceği anlamına geldiğine vurgu yaparken, şunları söyledi:

“Üzerine basarak söylüyorum, turuncu kodu verilen bir ülkeye tatile gidilmez. Bu büyük bir risk almaktır. Asosyal ve sorumsuzca bir bahane uydurmak mümkün. Gitmek için kendinize bir sebep uydurmuş olabilirsiniz ama sadece kendiniz için değil tüm Hollanda toplumu için risk alıyorsunuz.”

Bakanın aynı şiddette bir tepkiyi salgının Türkiye’ye oranla çok daha ağır yaşandığı ve halen devam ettiği İspanya ve İtalya için göstermemiş olmasının bir açıklaması bulunmuyor.

Avrupa Birliği merkezi Brüksel’de de ülkelerle ilgili seyahat uyarılarında yapılacak güncellemeler bugün görüşüldü ve sonuçta 15 ülke sarı kodu alınırken ABD ve Türkiye turuncu kodda bırakıldı. Halen salgının en ağır seyrettiği ABD ile Türkiye’nin aynı derecede tehlikeli görülmesinin mantıklı bir açıklamasının olmadığı düşünülüyor.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan ve bakana sorular soran DENK vekili Tunahan Kuzu’nun sosyal medyada paylaşılan bakanla tartışması durumu özetliyor:

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet